Spodbujanje osebne rasti - individualni program za odrasle

Nudimo program osebne rasti za posameznike, ki jim bolj kot delo v skupinah, odgovarja individualno delo. Delo poteka na podoben način, kot na delavnicah, kjer se v prvem delu posvetimo delu s projekcijskimi tehnikami in vizualizacijami, drugi del pa je namenjen pogovoru o specifični temi. Prednost individualnega pristopa je, da lahko vsakič temo obravnavamo v povezavi s konkretnimi vsebinami iz vašega življenja, kar omogoča hitrejše razumevanje, katere so tiste ovire, ki vam onemogočajo bolj polno življenje in kateri bi bil naslednji najbolj smiselen korak na poti do vaših ciljev. 

Program je še posebej učinkovit za vse, ki imajo: 

  • nizko samopodobo,

  • občutke manjvrednosti, nesposobnosti,

  • težave pri postavljanju meja,

  • anksiozne in depresivne simptome.

Kdor se udeleži celotnega programa, bo okrepil občutek lastne vrednosti, sposobnosti. Razumel bo sebe in zakaj se mu v življenju ponavljajo vedno ene in iste neprijetne izkušnje.

Opremili vas bomo z učinkovitimi tehnikami, ki jih z lahkoto vključite v svoje življenje (vzamejo malo časa in nekatere lahko izvajate skoraj kjerkoli in kadarkoli- npr. ob kuhanju kosila).

Program sestavlja 7 srečanj:

1. KDO SEM, KJE SEM, KAM ŽELIM: S pomočjo projekcijske tehnike bomo spoznavali, kje se trenutno nahajate v vašem življenju in katere so tiste ovire, ki vam onemogočajo ali ovirajo doseči pomembne cilje.

2. LJUDJE - MOJE OGLEDALO: Preko vaj in pogovora bomo spoznavali, kaj se vam ob ljudeh prebuja in poiskali odgovor zakaj je tako. Zakaj si partnerju ne upam povedati, da sem razočarana? Zakaj ob določenih osebah enostavno zamrznem in se počutim kot otrok? Kam to spada in kaj naj sedaj storim s temi spoznanji?

3. POZITIVNO SOOČANJE S PROBLEMI: Iskali bomo pot iz začaranih krogov ponavljanja vzorcev, za katere že vnaprej veste, da ne prinašajo rezultatov.

4. PERFEKCIONIZEM - NE HVALA: Od perfekcionizma nimamo nobene koristi, vsaj ne dolgoročne. Življenje z njim je naporno, utrujajoče in zmanjšuje našo ustvarjalnost in vitalnost. S pogumom, odločenostjo nekaj spremeniti in pravo tehniko ga lahko utišamo.

5. STIK Z NOTRANJIM OTROKOM: Kreativne tehnike so zabavne in učinkovite. Omogočijo nam stik z otrokom v nas in ko se povežemo z njim ter mu damo kar potrebuje, se naše življenje lahko drastično spremeni na bolje.

 6. SLOVO OD PRETEKLOSTI: Utopično bi bilo pričakovati, da bi se v eni uri lahko poslovili od preteklosti, ampak že delček preteklosti, ki ga lahko pustimo za sabo, omogoča večjo svobodo v sedanjosti. Začutiti, prečutiti in spustiti je geslo tokratnega srečanja.

 7. DANES JE NOV DAN: Vsak dan je nova priložnost, da ustvarimo prihodnost, na katero bomo ponosni. Spoznali bomo dve tehniki, za kateri so znanstveniki dokazali, da izboljšujeta kvaliteto življenja.

 

Med prvimi petimi srečanji se posameznik lahko poljubno odloči tudi za samo eno srečanje na določeno temo, medtem ko se 6. in 7. srečanje izvede le v primeru, da se posameznik pred tem udeleži vsaj treh srečanj izmed prvih petih.

 

CENA: 1 srečanje (50 min) - 30€

LOKACIJA: Ljubljana – Črnuče (o točni lokaciji boste obveščeni ob prijavi)

TERMIN: Po dogovoru

IZVAJALEC: Petra Vršnik, mag. zakonskih in družinskih študijev

 

Več informacij na: petra.vrsnik@upajsi.si