Zakaj psihoterapija?

Terapevtska pomoč je namenjena vsem, ki se soočajo z bolečimi življenskimi izzivi in se ob soočanju z njimi vrtijo v začaranih krogih in ne najdejo poti ven. Začarani krogi ponavljanja vzorcev nas omejujejo, jemljejo dragoceno življensko energijo in nas oropajo radostnih izkušenj in spominov, ki bi si jih sicer lahko ustvarili.

Le v okolju, v katerem se počutimo varne, sprejete in razumljene, lahko pričakujemo da se bomo zmogli posloviti od dobro poznanih nefunkcionalnih vzorcev, h katerimi se zatekamo v trenutkih stiske. Vsak človek ima drugačne potrebe, zato je pristop individualiziran

Iskreno verjamemo, da lahko vsakdo kljub težkim življenskim preizkušnjam v preteklosti ali sedanjosti, bolečino spremeni v okrevanje in rast.   

Specializirana področja delovanja:

  • čustvena, fizična, spolna zloraba, zanemarjanje (v preteklosti ali sedanjosti)
  • anksioznost, depresija
  • nekemične odvisnosti (hrana, spolnost, odnosi, adrenalin, deloholizem)
  • nizka samopodoba, občutki nevrednosti, nemoči, nesposobnosti
  • konfliktni odnosi, odtujenost v odnosih, ponavljajoča razhajanja

Izvajamo individualne, partnerske/zakonske in družinske terapije po modelu relacijske družinske terapije. Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 50 minut. Terapevtski cikel obsega 12 srečanj in se po potrebi ponovi. 

Terapevti društva Upaj si cenimo vašo zasebnost in vaše dobro. Vse pridobljene informacije se skrbno varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. I. RS, št. 86/2004). Terapije potekajo po principu Etičnega kodeksa zakonskih družinskih terapevtov Slovenije

»Naj vaše odločitve odražajo vaše upanje in ne strahove.« Nelson Mandela.

 

Preberite še: