Individualna psihoterapija, zakonska in družinska terapija

Psihoterapevtsko pomoč nudimo posameznikom, parom/zakoncem in družinam, ki se soočajo s težavami v medosebnih odnosih ali imajo težave, kot so anksioznost, depresija, nespečnost, kronični občutki manjvrednosti, nesposobnosti. Uporabljamo inovativni model relacijske družinske terapije, ki v ospredje postavlja odnos in telo. Odnos je tisti, ki zaceli rane, ki so nastale v odnosu. In telo je tisto, ki vedno nosi spomin in resnico ter vedno znova išče razrešitev bolečih izkušenj v odnosu 

Ljudje smo socialna bitja. V odnosih smo zrasli, odnosi so nas oblikovali in v odnosih se razvijamo. Narejeni smo, da živimo izpolnjeno življenje v odnosih. Vsak po tem hrepeni, si tega želi, pa vendar jih veliko tega ne zares doživi. Pogosto posameznik nima te sreče, da bi odraščal v okolju, polnem naklonjenosti, ljubezni, in tako niti ne ve, da so takšni odnosi možni in da mu pripadajo. Zato so pomembni deli terapevtskega procesa:

 • razumevanje, v kakšnem okolju smo odraščali in kako nas je to oblikovalo,
 • ozaveščanje, katere nefunkcionalne vzorce iz preteklih odnosov ponavljamo, ki nam onemogočajo ustvarjanje želenega življenja,
 • podpora pri oblikovanju funkcionalnih načinov delovanja v odnosih do sebe in do drugih.

Stremimo k nenehnemu strokovnemu izobraževanju. Pri delu po potrebi uporabljamo širok spekter različnih tehnik, saj smo si ljudje med seboj različni in nam pomagajo različne stvari. V dogovoru s posameznikom vključujemo kognitivno vedenjske tehnike, gestalt, čuječnost, fokusing in metodo brainspotting. Slednja je še posebej učinkovita pri predelavi spominov, kjer ni zavestnega spomina, kjer ni besed in ni slik, je le telo, ki trpi za nespečnostjo, anksioznostjo, depresijo, kronično utrujenostjo ipd. 

Psihoterapija v življenje posameznika, para ali družine vnaša večjo fleksibilnost in avtonomnost. Ne omogoča le večjega razumevanja samega sebe, ampak tudi večjo svobodo pri odločanju za življenje, kot si ga posameznik želi živeti. Bolj kakovostno, polno življenje s samim sabo in v odnosu z drugimi.  

Vsega spremeniti se ne da, ljudje imamo svoje omejitve, pa vendar je veliko teh le v naših glavah in nam po nepotrebnem onemogočajo bolj polno ter pristno življenje. Omejitve, ki so produkt naših naučenih prepričanj in nimajo realne osnove, lahko spremenimo in odstranimo ter zaživimo brez njih. Če stari poznani načini ne delujejo ali pa vsaj ne delujejo tako dobro, kot bi si želeli, potrebujemo pogum, da poskusimo nove, drugačne stvari. Prvi korak se lahko začne tukaj. 

Psihoterapevt nima čudežne paličice, ki bi v trenutku rešila vse težave. Ima pa psihoterapevtski proces moč, da nauči posameznika čutiti sebe, sprejeti svojo bolečino, pred katero beži s pomočjo različnih nefunkcionalnih oblik vedenja (agresija, anksioznost, depresija, zasvojenosti, psihosomatske bolezni …). Ima moč pomagati posamezniku priti v stik z osnovno bolečino, ki vztrajno čaka na razrešitev in zaradi katere se uresničitev želja, hrepenenj tako spretno vedno znova izmakne.

Psihoterapija:

 • Je za ljudi, ki želijo od življenja več.
 • Je za ljudi, ki želijo zaceliti svoje rane, ki so nastale v odnosu, in jih čas in življenje, ki se je medtem zgodilo, še nista zacelila.
 • Te uči, kako poslušati sebe in drugega.
 • Ti pomaga do spoznanja, pred čim bežiš.
 • Te uči, kako se imeti rad, da si boš lahko dovolil sprejeti ljubezen druge osebe.
 • Te uči neprevzemanja odgovornosti na svoja ramena za stvari, za katere nisi odgovoren (npr. za zadovoljstvo drugih, razočaranje drugega, neuspehe drugega …).
 • Te nauči, da ti pripada, da si v odnosu lahko pristen (lahko si včasih naporen, jezen in tudi vesel, radosten, lahko si premisliš glede stvari, lahko si zmeden …).
 • Je prostor za nove izkušnje.

Za rast potrebujemo naklonjenost in toplino in zato se je treba odločati za poti, ki to podpirajo. Psihoterapija je lahko tovrstna podpora.

 

Psihoterapija

Psihoterapija

Individualna psihoterapija 

Partnerska psihoterapija

Družinska psihoterapija 

Online psihoterapija

Več o psihoterapiji

Prispevki

Naravna kozmetika - surovine

V znanju je moč, zato objavljamo vsebine, za katere menimo, da so vam lahko v pomoč pri aktivnem oblikovanju lastnega življenja.

Preberi več

Kdo smo

V znanju je moč

Posamezniki, ki si želimo odkrivati najboljše v ljudeh.  

Več o nas